Παρασκευή 23 Αυγ 2019
Για να μπορείτε να δείτε τα Private Picks Sistimatakias κάντε τώρα ΕΓΓΡΑΦΗ στην ιστοσελίδα μας !

Με αφορμή την απάτη των “στημένων” αγώνων ποδοσφαίρου στο διαδίκτυο…

Με αφορμή την απάτη των “στημένων” αγώνων ποδοσφαίρου στο διαδίκτυο…
"Σε μια κοινωνία μέσα στον οικονομικό μαρασμό, όπου οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους προσπαθούν από κάπου να πιαστούν, όπου οι καθημερινές καταστάσεις της ανέχειας οδηγούν σε κρίση και την όποια κριτική μας σκέψη, όλο και κάποιος θα 'σπάσει' και δεν θα μπορέσει να αντισταθεί, θα σε πλησιάσει και θα μετατρέψει τον εαυτό του σε πιθανό θύμα σου! Πια έχεις το πάνω χέρι ψυχολογικά απέναντι του και μένει σε εσένα μόνο πως να το χειριστείς καλά και με μαεστρία ώστε  να τον εξαπατήσεις, μία ή περισσότερες φορές!"

Πολύ γνωστό το φαινόμενο της απάτης σε ακριβή σκορ και σε ανατροπές κυρίως στα στοιχήματα του ποδοσφαίρου στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πρώτο και καλύτερο το facebook.

Αφορμή για την συγγραφή του συγκεκριμένου άρθρου αποτέλεσε η ύπαρξη ενός προφίλ-σελίδας στο facebook κάποιου επιτήδειου που πουλά fixed matches (στημένους αγώνες) και που με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι είναι ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν λίγο “φίλοι” του και κάποια μέλη της μεγάλης μας διαδικτυακής στοιχηματικής παρέας, της ομάδας μας στο facebook του Sistimatakias.gr. Αυτό με έκανε στο τέλος να αποφασίσω, αν και αρκετά άρθρα γράφτηκαν για το θέμα και κάποια από τα οποία πραγματικά αρκετά εμπεριστατωμένα, να τα βάλω όλα μαζί, τις όποιες γνώσεις μου που έχω πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και ότι υλικό μάζεψα μετά από μια σύντομη μου έρευνα στο διαδίκτυο, και να προσπαθήσω να προσεγγίσω από την δική μου οπτική γωνία αυτό το παραβατικό κοινωνικό φαινόμενο που στις μέρες μας έχει πάρει πια διαστάσεις μάστιγας.

Πολλοί βέβαια θα παραξενευτούν με τον τρόπο που προσπάθησα να προσεγγίσω το όλο θέμα. Αφού άλλωστε όλοι μας σε γενικές γραμμές έχουμε κοινωνικά εκπαιδευτεί μέσα σε μια διπολικότητα άσπρου και μαύρου και η οποία μας έχει μάθει να διαχωρίζουμε τον κόσμο γύρω μας συνήθως μόνο σε καλούς και κακούς. Δεν ήθελα όμως να γράψω άλλο ένα κείμενο που απλά θα κατακρίνει την όποια παραβατική συμπεριφορά κάποιων και ίσως στο τέλος να κάνει και μια γενικόλογη έκκληση προς τις αρχές – ναι αυτές τις απρόσωπες πολλές φορές αρχές - για την τήρηση του νόμου υπέρ της προστασίας των πολιτών από τους επιτήδειους του χώρου. Δεν είναι η δουλειά μου να αρθρογραφώ και να ζω από αυτό ώστε να ακολουθήσω την σίγουρη και πεπατημένη οδό. Δηλαδή του διαχωρισμού σε καλούς και κακούς. Μια εύκολη τεχνική διαχωρισμού της ανθρώπινης φύσης. Άλλη είναι η δουλειά μου… να παρουσιάζω καμιά φορά τα πράγματα κάτω από μια διαφορετική οπτική γωνία. Άλλωστε τι σημασία θα είχε να αναλύει κάποιος ένα κοινωνικό φαινόμενο αν δεν επιχειρεί έστω και δειλά στο τέλος να προσεγγίσει την ανθρώπινη φύση - με τα όποια χαρακτηριστικά αυτής - όλων αυτών που εμπλέκονται σε κάτι τέτοιο, της οποίας και η δράση είναι αυτή που στο τέλος θα προκαλέσει την εκδήλωση όλων αυτών των φαινομένων. Γιατί το μεγάλο ζητούμενο είναι απλά η ανάδειξη ενός κοινωνικού φαινομένου, είναι απλά να ρίξουμε άλλη μια φορά το ανάθεμα μας για τις όποιες δυσλειτουργίες της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε ή να μπορέσουμε να δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία σε μια κοινωνία ήδη σε κρίση ώστε αυτή να μπορέσει να “εκπαιδεύσει” καλύτερα τα μέλη της; Nα δημιουργήσει πιο συνειδητοποιημένους πολίτες, ανθρώπους με μεγαλύτερη κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη μεταξύ τους, όπως επίσης και άτομα με λιγότερες πεποιθήσεις πάνω τους. Πεποιθήσεις, που αν αφεθούν να γιγαντωθούν και να δράσουν ανεξέλεγκτα πάνω τους, θα τους μετατρέψουν πολλές φορές στους αντίστοιχους ρόλους του απατεώνα ή του θύματος του κάθε απατεώνα. Να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν είναι κοινωνικά έρμαια αλλά αυτόνομες μονάδες με τα δικά τους ψυχικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες ο καθένας τους. Να τους κάνει ικανούς ώστε να καταφέρουν στο τέλος να μπορούν να αλλάξουν τις όποιες λανθασμένες, για τον εαυτό τους ή το κοινωνικό σύνολο, συμπεριφορές τους. Είτε βρίσκονται από την πλευρά του θύματος είτε από αυτήν του θύτη. Γιατί όσο παράξενο και να ακούγεται κάτι τέτοιο… δεν θα υπήρχαν σε μια κοινωνία οι κάθε λογής απατεώνες αν δεν υπήρχαν γύρω τους και τα εν δυνάμει θύματα τους! Κάποιος δεν θα πρέπει να τα αναδείξει και όλα αυτά;

Για να διευκολυνθώ σε όλα αυτά που θέλω να γράψω σε λίγο θα εμφανιστεί και ο "ήρωας" μας… αυτός που θα μας διηγηθεί το βίωμα του… σε ότι έχει να κάνει πάντα με το θέμα που προσπαθώ εδώ να αναπτύξω και να αναλύσω...

{… Σταματήστε! Σταματήστε επιτέλους να πιστεύετε ότι σας παρουσίαζα έως τώρα για εμένα. Σταματήστε να πιστεύετε ότι έχω ανεβάσει στο προφίλ μου στο facebook και στην ιστοσελίδα με την οποία αυτό είναι συνδεδεμένο. Σταματήστε να βλέπετε τα κερδισμένα δελτία μου με τις πολύ μεγάλες αποδόσεις και τα πολλά χιλιάδες ευρώ κέρδη και να θέλετε να μάθετε και εσείς τις insider πληροφορίες μου! Σταματήστε να ζηλεύετε τις φωτογραφίες με τα ταξίδια μου σε όλη την Ευρώπη και τα σχόλια μου από κάτω με τα τόσα υπονοούμενα από πού προέρχονται τα χρήματα για τα ταξίδια αυτά. Δεν ταξίδεψα ποτέ στη Ευρώπη, πόσο μάλιστα με τα κερδισμένα στοιχήματα από στημένους αγώνες όπως σας έχω γράψει εδώ και τόσο καιρό. Δεν προσέξατε που στις φωτογραφίες αυτές δεν υπάρχω εγώ πουθενά; Και το ωραίο και ακριβό αυτοκίνητο με το οποίο σας πλασάρομαι ότι κυκλοφορώ και τις προάλλες ανέβασα και στο προφίλ μου φυσικά και δεν είναι δικό μου! Όπως και το όνομα και το επίθετο μου στο προφίλ δεν είναι τα δικά μου, όπως και η φωτογραφία μου σε αυτό δεν είναι η δική μου! Ποτέ μου δεν είχα πληροφορίες για fixed αγώνες!

Είμαι απλά κάποιος που σας εκμεταλλεύτηκε. Που εκμεταλλεύτηκε την επιθυμία σας για άμεσο και ξεκούραστο κέρδος. Κάποιος που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη σας. Ένας ψιλικατζής που σας έφαγε το χαρτζιλίκι σας με το πρόσχημα ότι θα πάρετε και θα παίξετε “στημένους” αγώνες!
Αλλά πάνω από όλα όμως είμαι η ίδια η αντανάκλαση σας! Είμαι ο καθρέπτης σας για να δείτε πάνω μου τον εαυτό σας τον ίδιο. Για να δείτε όλες αυτές τις πεποιθήσεις σας. Όλη αυτήν την παιδικότητα σας που ακόμη σας κάνει να διαχωρίζεται τον κόσμο σε καλούς και κακούς, σε αλήθεια και ψέμα, σε εμπιστοσύνη και αμφιβολία. Όλη αυτή η έλλειψη ωριμότητας ακόμη μέσα σας που σας κάνει να εμπιστεύεστε κάποιον άγνωστο! Που σας κάνει να νομίζετε ότι χωρίς σκληρή δουλειά στη ζωή σας θα καταφέρετε να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε. και ότι κάποιος άγνωστος θα σας λύσει τα όποια οικονομικά σας προβλήματα. Γιατί απλά έχετε πάψει να πιστεύετε στην ίδια σας τη ζωή και στις δικές σας δυνάμεις! Σήμερα θα εμπιστευτείτε εμένα που θα σας φάω ίσως μόνο το χαρτζιλίκι σας, αύριο ένα ολόκληρο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό σύστημα που θα σας φάει όλη ίσως τη ζωή σας… αλλά σχεδόν πάντα σίγουρα όλες τις οικονομίες σας… και αν όχι σε εσάς σε πολλών γνωστών και συγγενών σας!

Είμαι μια πτυχή των “άλλων” γύρω σας. Όλων αυτών που μπορούν να είναι οι δάσκαλοι, φίλοι και συνοδοιπόροι σας αλλά που μπορούν επίσης να είναι και εκείνοι - όπως εγώ - που θα σας περιμένουν κρυμμένοι μες στα “σκοτάδια” της ζωής σας, για να σας χειραγωγήσουν και εν συνεχεία να σας εκμεταλλευτούν! Αυτό συμβαίνει παντού και δεν θα μπορούσε να μην συμβαίνει και σε αυτόν το χώρο του τζόγου και ειδικότερα του στοιχήματος.
Είμαι ένας απατεώνας, ένας λωποδύτης… και εσείς αυτό που "επιλέξατε" να είστε για κάποιον δικό σας προσωπικό λόγο, δηλαδή τα θύματα μου... και αυτή είναι η μόνη αλήθεια…


Όμως μην προσπαθήσετε να γίνετε οι κριτές μου. Ούτε να ψάξετε να βρείτε γιατί επιλέγει να γίνει κάτι τέτοιο κάποιος στη ζωή του. Αλλά καλύτερα να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος εμφανίζεται μπροστά σας, γιατί σε κάποιον εμφανίζονται μπροστά του οι κάθε λογής απατεώνες ή καλύτερα ακόμη τί είναι αυτό που τον κάνει κάποιον πολλές φορές αυτούς να τους αναζητά και να πέφτει πάνω τους! Όπως εσείς ήρθατε να με βρείτε στην αναζήτηση σας για τους 100% fixed αγώνες!

H ηλικία μου; Tί ψάχνετε να βρείτε τώρα! Προσωπικά εγώ ακόμη διανύω τα χρόνια της μεταεφηβίας μου. Αλλά θα συναντήσει κάποιος άτομα από διάφορες ηλικίες που το κάνουν αυτό. Που ασυνείδητα ή με φθηνές δικαιολογίες στον εαυτό τους συμμετέχουν σε αυτήν την βιομηχανία εξαπάτησης των συνανθρώπων τους. Αν και μεγάλο μέρος τους είναι απερίσκεπτοι ανήλικοι και έφηβοι ή λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, δεν πρέπει να παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμη και οικογενειάρχες με παιδιά δυστυχώς κάνουν κάτι τέτοιο! Ναι ακόμη και τέτοιους θα συναντήσει κανείς!

Kαμιά σχέση με κάτι άλλο! Μια φυσιολογική ζωή έζησα έως τώρα. Σε μια φυσιολογική οικογένεια μεγάλωσα. Και μάλλον παραπάνω από ότι θα έπρεπε υπερπροστατευτικούς θα τους χαρακτήριζα τους γονείς μου. Πολλοί που το κάνουν αυτό σαν και εμένα είναι. Άλλοι μόνοι τους και άλλοι σε μικρές παρέες. Φυσικά και συναντά κανείς άτομα που μεγαλώνουν μέσα σε νοσηρές οικογενειακές και κοινωνικές καταστάσεις. Φυσικά και συναντά κανείς και άτομα του υπόκοσμου. Αλλά σαν και εμένα, συνομήλικοι μου και ακόμη μικρότερης ηλικίας πολλές φορές, είναι η πλειοψηφία όλων αυτών που κάνουν κάτι τέτοιο και όπως επίσης άτομα που προέρχονται συνήθως από φυσιολογικά οικογενειακά περιβάλλοντα! Έφηβοι και μεταέφηβοι. Άλλωστε για αυτό το λόγο αυτό το κοινωνικό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί απλά το έχουν αγκαλιάσει άτομα από αυτές τις εύθραυστες ηλικίες. Αυτές οι ηλικίες με τα τόσα πλαστά πρότυπα τους πολλές φορές.

Πάρα πολλές οι δικαιολογίες που έχουμε χρησιμοποιήσει ώστε να ξεγελούμε την συνείδηση μας όλοι εμείς. Φταίει η κοινωνία λέμε κάθε τόσο. Φταίνε όλα γύρω μας. Φταίνε τα λαμόγια που κατέστρεψαν τη χώρα και που πια αυτή δεν μπορεί να σου προσφέρει μια αξιοπρεπή εργασία. Φταίει η ατιμωρησία γύρω μας στα τόσα οικονομικά σκάνδαλα σε αυτήν την χώρα που σε κάνει να γίνεσαι κυνικά αδιάφορος για όλα. Φταίνε τα χαμένα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Οι μέτριοι δάσκαλοι του σχολίου που πέρα από πέντε ξερές και στείρες γνώσεις δεν είχαν την ικανότητα να διαπαιδαγωγήσουν ακατέργαστες ακόμη ψυχές. Τα κομματόσκυλα με τον κόσμο αναξιοκρατίας που δημιούργησαν. Το σύστημα! Αυτό το απρόσωπο απάνθρωπο πολλές φορές σύστημα. Φταίει που ο πατέρας έχασε τη δουλειά ή την επιχείρηση του μετά από τόσες δεκαετίες! Φταίνε οι τραπεζίτες που μας πίνουν το αίμα. Όλοι αυτοί που οδήγησαν μια κοινωνία στην υπερχρέωση. Όλους αυτούς που χωρίς να το καταλάβουμε μας έκαναν υπερκαταναλωτές! Τόσο που όταν τέλειωσαν τα δικά μας χρήματα μετά δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε και συνεχίσαμε να το κάνουμε αυτό και με δανεικά. Όλα όσα οδήγησαν αυτόν τον ευλογημένο τόπο να περνά τέτοια οικονομική κρίση λες και βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Όλους αυτούς τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας που διεξάγουν πια την νέα μορφή πολέμου τους ενάντια στους λαούς, τους οικονομικούς. Φταίει το στημένο "παιχνίδι" παντού γύρω μας! Τα ψεύτικα χαμόγελα των ανθρώπων. Από τον πρώτη στην τάξη του πολιτεύματος μας έως τον πιο απλό πολίτη. Φταίει η σύγχρονη κοινωνία που μας έχει βυθίσει μέσα στην ύλη και έχει σχεδόν εξαφανίσει την κάθε είδους πνευματικότητα. Φταίει το ότι σπανίζουν γύρω μας οι άνθρωποι με ήθος ώστε να τους έχει κάποιος για πρότυπα του. Φταίει οι άντρες που μιμούνται τις γυναίκες και αυτές που προσπαθούν να μιμηθούν τους άντρες. Αλλά πιο πολύ από όλα φταίει αυτός ο τόσο μεγάλος φόβος των γονιών μας, που από μικροί βλέπαμε ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους. Τόσο πολύ που στο τέλος μας έκαναν να φοβηθούμε και εμείς την ίδια μας τη ζωή! Να φοβηθούμε τη στιγμή που θα έρθει και δεν θα έχουμε τα πολλά υλικά αγαθά γύρω μας.Πάντα κάποιος φόβος φταίει για όλα. Πάντα το κάθε σύστημα κάποιον φόβο μας θα εκμεταλλευτεί για να οδηγεί τα πράγματα εκεί που θέλει και του συμφέρει. Σε μια κοινωνία γκετοποιημένη. Χωρίς αξίες και κοινωνικές αντιστάσεις που αυτές μόνο πραγματικά μπορούν να παρέχουν κάτι τέτοιο. Εύκολα χειραγωγήσιμη και ελεγχόμενη! Όπου οι πολίτες-υπήκοοι πια αρχίζουν απλά να αντικαθίστανται από τους πολίτες-υπαλλήλους. Όλα μια εταιρεία που πάντα θα πρέπει να λογοδοτήσει σε μια ακόμη μεγαλύτερη της. Και σε έναν τέτοιο κόσμο οι προσωπικές αξίες μάλλον είναι πλεονασμός και για κάποιους αντιπαραγωγικές που τους μειώνουν το όποιο υλικό τους κέρδος!


Και έτσι απλά κάποιοι από εμάς μετατρέπονται σε θύματα και άλλοι σε θύτες! Σε απατεώνες και σε όλους αυτούς που θα εκμεταλλευτούν οι απατεώνες. Θύματα και θύτες, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος! Σαν μία στάνη γεμάτη από θύματα και θύτες να είναι όλος ο πλανήτης! Και οι δύο μέσα στην ίδια στάνη. Μέλη της ίδιας στάνης. Με ρόλους πολλές φορές ανταλλάξιμους. Εσύ φυλάγεσαι από τον άλλον. Ο άλλος κοιτά εσένα πως να σε εκμεταλλευτεί αφού πρώτα βρει τα τρωτά σημεία πάνω στον ψυχισμό σου και σε χειραγωγήσει. Και μέσα σε αυτήν την προσπάθεια μας, να διαχωρίσουμε τον κόσμο σε καλούς και κακούς, στο τέλος ξεχνούμε και το πιο βασικό. Ότι σε μια στάνη και στο κοπάδι αυτής υπάρχει πάντα και ο τσομπάνης, αυτοί που κινούν τα νήματα, οι κύριοι υπεύθυνοι της όλης ψυχικής μας αλλοτρίωσης… και κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε οι κάθε λογής μικροαπατεώνες αλλά ούτε και τα κάθε φορά θύματα τους…

Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι και ποιος φταίει σε έναν κόσμο για τον οποίο από μικρό δεν σου έχουν εξηγήσει την πραγματική φύση και λειτουργία του. Που δεν σου έχουν εξηγήσει την πραγματική φύση της δικής σου ύπαρξης. Και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι εύκολο πολλές φορές να θεωρούμε ότι φταίνε πάντα οι άλλοι είτε επιλέξουμε για τη ζωή μας το ρόλο του θύτη ή αυτού του θύματος! Είτε το ρόλο του αετονύχη ανήθικου απατεώνα είτε το ρόλο αυτού που θα επιτρέψει η αφέλεια και η παιδικότητα του ίδιου του εαυτό του κάποιοι να τον εκμεταλλευτούν! Ακόμη και σε υλικό και οικονομικό επίπεδο. …}

Καταλαβαίνω ότι ίσως πολλοί από εσάς θα έχετε μπερδευτεί με όλα αυτά. Και θα σας ήταν πιο εύκολο να διαβάσετε άλλο ένα άρθρο για το θέμα αυτό “μια από τα ίδια” που στο τέλος να κάνει και μια έκκληση προς την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να πιάσει τους απατεώνες ή ακόμη και να την κατηγορήσει κιόλας για την όποια ανεπάρκεια της που δεν τους πιάνει. Αλλά όπως σας έχω ήδη γράψει όταν τόσοι πολλοί από αυτούς που επιδίδονται σε κάτι τέτοιες πράξεις είναι ανήλικοι και έφηβοι ή λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να κάνω μόνο κάτι τέτοιο και ενώ θα πρέπει να σιωπήσω για όλα τα άλλα που κάνουν όλες αυτές τις ακατέργαστες ακόμη προσωπικότητες να αντιληφθούν έτσι λανθασμένα τον κόσμο γύρω τους και να υιοθετήσουν μια τέτοια παραβατική συμπεριφορά. «Η αλητεία, η εφηβεία… η εφηβεία, η αλητεία…. μην μπερδευτείς» είχε τραγουδήσει κάποιος πριν χρόνια και πάντα κάτι τέτοιο θα ηχεί στα αυτιά μου…

Επίσης προσπάθησα όσο πιο σύντομα μπορούσα, και μου επιτρεπόταν άλλωστε σε αυτόν το χώρο, να αναδείξω έστω και λίγο τον πραγματικό ρόλο του θύματος και του θύτη, όχι όσα ίσως έχετε ακούσει έως τώρα, αλλά έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, τι πραγματικά δηλαδή αυτοί οι δύο κοινωνικοί ρόλοι και η συγκεκριμένη διπολική σχέση αυτών των ρόλων αντιπροσωπεύουν για τον ψυχισμό μας, και πια ψυχικά χαρακτηριστικά μας θα είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν τελικά να υιοθετήσουμε έναν από αυτούς τους δύο ρόλους, ρόλους άλλωστε πιθανόν και κοινωνικά ανταλλάξιμους καμιά φορά σε διαφορετικές περιόδους της ζωής μας.

Αν δεν κατανοήσεις γιατί κάποιος κάνει κάτι, γιατί σε κάποιον του συμβαίνει κάτι, την ψυχοσύνθεση του, αυτή που “έλκει” κάποια πράγματα στη ζωή του, αυτό που τον κάνει να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τον κόσμο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και στο τέλος να υιοθετεί τον έναν ή τον άλλον κοινωνικό ρόλο, όπως αυτόν του απατεώνα ή του θύματος του κάθε απατεώνα, είναι στο τέλος αδύνατο να αγγίξεις και να προσπαθήσεις πραγματικά να επιλύσεις κάποιο κοινωνικό φαινόμενο. Και απλά μένεις στα αναθέματα προς κοινωνία και ανθρώπους. Αποφεύγοντας υποκριτικά να ακουμπήσεις “αυτό” που στην κοινωνία μας μορφοποιεί την ακατέργαστη στην αρχή προσωπικότητα και ψυχοσύνθεση ενός νέου ανθρώπου και τον κάνει να επιλέξει τον κοινωνικό ρόλο του. Όπως είναι και ο ρόλος του κοινωνικού “παράσιτου” από την μία και ο ρόλος αυτού που θα εξαπατηθεί από όλους αυτούς από την άλλη.

Αφού λοιπόν πιστεύω ότι έστω και λίγο να έκανα κάπως κατανοητό τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα… τώρα μπορούμε να μάθουμε από τον "ήρωα" μας και όλα τα υπόλοιπα…

{… Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στη χώρα μας έχει καλά οργανωθεί, άλλωστε δεν θα μπορούσε να γινόταν και αλλιώς, δεν την φοβόμαστε ιδιαίτερα. Γιατί βλέπουμε πως λειτουργούν, γιατί βλέπουμε πως αντιμετωπίζουν τις καταγγελίες για μικροποσά, για τις οποίες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Ξέρω, τουλάχιστον εγώ, ότι κάθε καταγγελία καταγράφεται για το μέλλον… αλλά σε αυτή τη χώρα… για ποιο μέλλον μιλούμε ώστε να φοβηθούμε τότε ότι μπορεί να ασχοληθούν σοβαρά με τον καθένα από εμάς. Νομίζετε ότι δεν βλέπουμε την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και γενικότερα πόρων της υπηρεσίας τους; Είναι γενική πεποίθηση αλλά και η εμπειρία το έχει δείξει ότι ασχολούνται μόνο με μεγάλα ποσά και μετά από πάρα πολλές καταγγελίες. Φυσικά και θα έπρεπε να μπορούσαν να ασχολούνται και με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά μέχρι την εφαρμογή του νόμου. Φυσικά και ακόμη το ίδιο το facebook από μόνο του θα έπρεπε με την πρώτη αναφορά σε σελίδες τέτοιου περιεχομένου να τις μπλοκάρει και να έστελνε τα όποια στοιχεία στις αρχές. Αλλά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Οπότε σαν αρουραίοι συνεχίζουμε να δρούμε, εξαπατώντας αλλά και πληγώνοντας ψυχολογικά τα θύματα μας.

Για αυτό είναι πολύ σημαντικό οι συνεχόμενες αναφορές και καταγγελίες σας προς τις αρχές τέτοιων φαινομένων ώστε να ξέρουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους ότι είναι μια κοινωνική απαίτηση και ότι μπορεί να έχει πολιτικό κόστος η μη πάταξη του φαινομένου. Δεν πρέπει να σας απασχολεί το θέμα μόνο αν εσείς οι ίδιοι πέσετε θύματα. Θα μπορούσε στη θέση του ανθρώπου που θα τον εξαπατήσουν να βρεθεί κάποιος συγγενής και φίλος σας. Δεν φτάνει ούτε μόνο η αναφορά και προειδοποίηση σας για μία τέτοια σελίδα σε κάποιο σας σχόλιο στο facebook αφού πάντα περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των ατόμων που θα το διαβάσει. Η υπεύθυνη στάση ενός πολίτη είναι να καταγγείλει αυτήν την παραβατική συμπεριφορά των αετονύχηδων του χώρου επίσημα και εκεί που πρέπει. Αλλά το κάνουν μόνο λίγοι από εσάς, και εμείς συνεχίζουμε το έργο μας!

Είναι μια βιομηχανία εξαπάτησης που συνεχώς μεταλλάσσεται. Με άλλες τεχνικές ξεκίνησα να εξαπατώ τους παίχτες του στοιχήματος που η ανάγκη και η αφέλεια τους έφερνε κοντά μου και άλλες εφαρμόζω εγώ αλλά και οι όμοιοι μου τώρα. Γιατί πάντα το ζητούμενο πρέπει να είναι ένα. Να μπορείς να γίνεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο πιστικός. Και εκεί που τα “ψάρια” να πηγαίνουν να ξυπνήσουν εσύ να είσαι ικανός να μπορείς με τις νέες τεχνικές σου να συνεχίζεις να βάζεις αυτά στα “δίχτυα” σου.

Έλληνες, Αλβανοί, Κροάτες, Σέρβοι… Οι μήτρες μεγαλύτερης παραγωγής απατεώνων που θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τα θύματα τους με το πρόσχημα ότι θα τους δώσουν “στημένους” αγώνες συνήθως σε ακριβή σκορ ή κάποια ανατροπή είναι χώρες των Βαλκανίων με πρώτη και καλύτερη πια τη χώρα μας. Γνωστές σε όλους στην αρχή οι ιστοσελίδες των Κροατών απατεώνων του χώρου. Πια εδώ και πάνω από μια πενταετία είναι ένα “παιχνίδι” που παίζεται κυρίως μέσω facebook λόγω και της μεγάλης αλληλεπίδρασης που μπορεί να δημιουργηθεί με το μέσο αυτό. Με λίγα λόγια πρέπει να είστε περήφανοι για εμάς, κρατούμε ψηλά την σημαία της χώρας έστω και έτσι...

Στην αρχή, τα πρώτα χρόνια ζητούσαμε λίγα χρήματα από τα θύματα μας για να τους δώσουμε τα “στημένα”. Υπήρχαν μάλιστα και κάποιοι τελείως “φτηνιάρηδες” στο χώρο που ζητούσαν μόνο 10, ίσως και λιγότερα, ευρώ! Εγώ θυμάμαι είχα αρχίσει με 25 €. Μετά πήγα στα 50 και λίγο αργότερα στα 100 και 200 ευρώ. Κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι αυξάνοντας τα ποσά θα είχα τα μάτια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πάνω μου οπότε με ότι έχει να κάνει τώρα πια με το facebook δεν ζητώ ποτέ πάνω από 50-100 ευρώ. Αν και για τέτοια μικρά ποσά στις μέρες δεν είναι και πολύ πιστικό. Αλλά όπως σας είπα η “δουλειά” εξελίσσετε! Tα πολλά χρήματα πια μέσω emailing lists τα ζητούμε και έξω από το facebook. Αφού διαδώσουμε πρώτα με διάφορους τρόπους τη φήμη ότι μας έρχονται insider πληροφορίες για “στημένους” αγώνες ή ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο κυρίως σε κάτι αγώνες μικρών κατηγοριών. Ποσά που έχουν φτάσει και τα 1000 και 1500 ευρώ. Και το τραγικό είναι πως όσο μεγαλύτερο το ποσό που ζητάμε τόσο και πιο πιστικό είναι το παραμύθι μας προς τους αφελής.

Ο τρόπος που πλασάρουμε το “προϊόν” μας πάντα έγκειται και στη ικανότητα κάποιου πόσο μπορεί να χειραγωγεί και να εξαπατά! Σίγουρα είναι καλύτερα όταν σε πλησιάζουν τα θύματα σου γιατί και χωρίς να το καταλαβαίνουν είναι ψυχολογικά ήδη προδιαθετημένα με την ιδέα αν βρουν κάποια καλή ευκαιρία να αγοράσουν, ακόμη και αυτοί που λένε πως το κάνουν για να δουν τι παίζεται και τάχα να μας ξεμπροστιάσουν! Μεγάλη δύναμη σε αυτόν τον κόσμο σε όποιον ξέρει να χειρίζεται καλά την ανθρώπινη ψυχολογία.

Πολλές οι τεχνικές που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς. Προσωπικά άρχισα με κάτι blogs στην blogger της google. Με ονόματα γνωστών διεθνών ποδοσφαιριστών μετά από κάποια φάση όταν έμαθα ότι αυτό σε ανεβάζει στο ranking της Alexa. Εκεί αναρτούσα δελτία “στημένων” αγώνων είτε του ΟΠΑΠ είτε από online στοιχηματικές εταιρείες! Δελτία όλα “επεξεργασμένα”, με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ή κειμένου! Eπειδή στις μέρες μας αρκετοί έχουν “ξυπνήσει” , αποφεύγουμε το photoshop αφού με κατάλληλα προγράμματα μπορείς να βρεις την επεξεργασία πολλές φορές πάνω στην εικόνα. Για αυτό με ένα καλό σχετικά developer tool, αδυναμία μου το firebug, και μετά ένα screenshot της όλης επεξεργασίας σου, και έκανες την δουλειά σου! Για τα δελτία του ΟΠΑΠ έχουμε γνωστούς προποτζήδες πολλές φορές στους οποίους παίζουμε στην στιγμή π.χ. με μια πεντακοσάρα ανατροπές και στο καπάκι ακυρώνουμε τα δελτία ενώ όλα αυτά μας μένουν στο χέρι τα οποία και αναρτούμε όταν τύχει κάτι από αυτά να επαληθευτούν. Φυσικά εμείς τα αναρτούμε ως “στημένα”, πως τάχα γνωρίζαμε ότι θα έρθει αυτό το αποτέλεσμα και βάλαμε την πεντακοσάρα μας ή και περισσότερα και κερδίσαμε από 20 μέχρι και 60 φορές τα λεφτά μας!

Σε μια κοινωνία μέσα στον οικονομικό μαρασμό, όπου οι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους προσπαθούν από κάπου να πιαστούν, όπου οι καθημερινές καταστάσεις της ανέχειας οδηγούν σε κρίση και την όποια κριτική μας σκέψη, όλο και κάποιος θα "σπάσει" και δεν θα μπορέσει να αντισταθεί, θα σε πλησιάσει και θα μετατρέψει τον εαυτό του σε πιθανό θύμα σου! Πια έχεις το πάνω χέρι ψυχολογικά απέναντι του και μένει σε εσένα μόνο πως να το χειριστείς καλά και με μαεστρία ώστε να τον εξαπατήσεις, μία ή περισσότερες φορές!
Έτσι κάθε φορά που παρουσιαζόταν ένας νέος “πελάτης” γιατί είχε πιστέψει τα κερδισμένα δελτία που είχα αναρτημένα, με το κατάλληλο ποσό του έδινα το επόμενο στημένο, συνήθως μία ανατροπή ημίχρονο-τελικό! Όπως ήταν λογικό σπάνια έβγαινε μια ανατροπή μεγάλης απόδοσης και το θύμα άρχιζε να αντιδρά! Προσπαθούσα να του βρω κάποια δικαιολογία ότι π.χ. κάτι έγινε την τελευταία στιγμή και τελικά το έπαιξαν κανονικά το παιχνίδι. Αν ήταν ήπιων τόνων ο τύπος συνήθως τον κατάφερνα να αγοράσει παιχνίδι και την επόμενη φορά, αν ήταν λίγο πιο ζόρικος του έδινα δωρεάν το επόμενο και αν ήταν πολύ ζόρικος και εριστικός και εκτός εαυτού – και καλά έκανε εδώ που τα λέμε – απλά τον αγνοούσα και δεν επικοινωνούσα ξανά μαζί του στο email επικοινωνίας. Ειδικά στην αρχή που ζητούσαμε μικρά σχετικά ποσά, έναν μπορούσες να τον εξαπατήσεις και 4-5 φορές! Λογικό είναι όσο ανεβαίνει το ποσό που ο άλλος έχει πληρώσει και δεν του βγήκε ο αγώνας να είναι και πιο δύσκολο να πέσει ξανά θύμα, τουλάχιστον από εσένα.

Οι τρόποι πληρωμής μας; Ποικίλουν συνήθως ανάλογα την τεχνική εξαπάτησης! Στην αρχή που τα ποσά ήταν και μικρότερα τα ζητούσαμε όλα στην αρχή. Σου έστελναν μια Paysafecard και “καθάριζαν”. Aνώνυμη συναλλαγή, η χαρά του κάθε απατεώνα. Μετά από κάποιον καιρό που πολύς κόσμος άρχισε να “ξυπνάει” τους ζητούσαμε τα μισά μπροστά. Μάλιστα έχουμε φτάσει στις μέρες μας να δίνουμε “στημένο” και να ζητούμε τα χρήματα αφού πληρωθεί ο πελάτης-θύμα. Η μεγάλη μας πλειοψηφία κοστολογεί ξεχωριστά κάθε “στημένο” αγώνα και τον πουλά. Όσοι δοκίμασαν με κάτι συνδρομές δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη ανταπόκριση. Συνηθισμένο το φαινόμενο, συνήθως το κάνουν αυτό οι Ιταλοί, να ζητούν μπροστά ένα ποσό των 100-200 ευρώ και 10-20% ποσοστά από τα κέρδη! Εννοείται στις περιπτώσεις που η πληρωμή δεν ολοκληρώνεται πριν δώσουμε τον αγώνα οι όποιες κινήσεις μας είναι ανάλογες με την έκβαση αυτού. Paysafecard για τα μικρότερα και Western Union για τα μεγάλα ποσά οι μέθοδοι πληρωμής με τους οποίους οι περισσότεροι από εμάς ζητούμε χρήματα. Οκ, μερικοί έφτασαν να δώσουν και τραπεζικό λογαριασμό. Τόσο είχε πιστέψει ο κόσμος σε αυτήν την χώρα ότι κανείς δεν πρόκειται να σε κάνει τίποτα ότι και να κάνεις… με όλα αυτά τα ατιμώρητα σκάνδαλα επί σκανδάλων που έβλεπε δίπλα του να διαδραματίζονται...

Τα τελευταία χρόνια η κύρια “δουλειά” έχει μεταφερθεί στο facebook. Αρχίζεις με το να φτιάχνεις μια σειρά από ψεύτικα προφίλ-σελίδες! Ένα βασικό και όλα τα άλλα δορυφορικά, οι φίλοι του κύριου προφίλ που συνήθως τα ονόματα τους πιάνουν μια μεγάλη γκάμα από φυλές και εθνικότητες. Στο τέλος μπορείς να έχεις και δεκάδες τέτοια. Στην αρχή έχεις υπομονή, ώστε να τα κάνεις όλα αυτά να “ωριμάσουν”, ώστε να τα κάνεις να φανούν αληθοφανή. Δηλαδή να μην είναι προφίλ λίγων ημερών (πρέπει να αφήσεις να περάσει κάποιος καιρός πριν εμφανιστούν και να αρχίσουν τις αναρτήσεις), να έχουν πολλούς φίλους (κάνεις όπου βρεις αιτήματα φιλίας), να έχουν στο timeline προσωπικά πράγματα (βάζεις ότι βρεις από άλλους που πολύ καλύτερα αν είναι και στην άλλη άκρη του κόσμου). Αμέσως μετά το σχέδιο σου προχωρά στο δεύτερο στάδιο του. Στο κύριο προφίλ σου, που είναι η καρδιά της επιχείρησης εξαπάτησης σου, κάνεις ανάρτηση ότι θα έχεις κάποιο 100% fixed match και αμέσως μετά με τα άλλα προφίλ σου αρχίζεις να γράφεις σχόλια του στυλ ότι το θέλεις να το αγοράσεις και αυτό οπωσδήποτε μετά την ταμειάρα της προηγούμενης φοράς. Και άλλα τέτοια χαζά ικανά όμως να κάνουν τα πρώτα πιθανά θύματα σου να αρχίσουν να ψιλοενδιαφέρονται. Είτε προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί σου, είτε με κάποιο από τα άλλα προφίλ σου που είχαν σχολιάσει ότι βγάλανε χρήμα τρελό από εσένα. Πια με τις κατάλληλες κινήσεις το “ψάρι” είναι έτοιμο να τσιμπήσει. Και όλο και κάποιος τσιμπά κάθε φορά. Η ανάγκη και ο οικονομικός μαρασμός, δόξα το θεό, έχουν χτυπήσει την πόρτα πολλών, και τους κάνει να μην σκέφτονται σωστά, κάτι που μου επιτρέπει και μας επιτρέπει όλους εμάς να υπάρχουμε. Αν κάποιος αγοράσει από εσένα και τύχει και του βγει ο αγώνας, συμβαίνει και αυτό καμιά φορά, τότε αναρτάς το screenshot της συνομιλίας σου μαζί του μαζί με το δελτίο που σου έχει στείλει ή έχει αναρτήσει ο ίδιος στο προφίλ του μέσα στην τρελή χαρά του ή κάποια δική σου επεξεργασία του δελτίου με το firebug, και ύστερα με μια σειρά από tag και sharing με τα άλλα ψεύτικα προφίλ σου αρχίζεις την εκστρατεία προώθησης του προϊόντος σου στην αναζήτηση των επόμενων θυμάτων σου. Και με όλα τα άλλα προφίλ σου να περνούν κάτω από την ανάρτηση του “fixed” αγώνα που έδωσες, και έτυχε να βγει, και να αφήνουν όλα αυτά τα γνωστά σχόλια. You are King! You are number one! Και εννοείται αυτός που πήρε παιχνίδι και έτυχε να του βγει… το επόμενo θα πρέπει να το πληρώσει για πολύ περισσότερα. Όσο για την τύχη όλων αυτών που αγόρασαν από εσένα και όπως ήταν το πιο φυσιολογικό δεν τους βγήκε ο αγώνας, αυτή είναι προδιαγεγραμμένη, banned, για να μην σε ενοχλούν κιόλας με τα σχόλια τους και επηρεάζουν τα πιθανά μελλοντικά νέα θύματα σου. Κάποια στιγμή όπως είναι λογικό το κύριο προφίλ σου με τα τόσα banned θα “καεί” και τότε αυτό απλά θα αποσυρθεί και τη θέση του ως κύριο πια προφίλ σου θα πάρει ένα από τα άλλα που έχεις και ενώ πάντα συνεχίζεις να δημιουργείς νέα τα οποία και αφήνεις πάντα πρώτα να ωριμάσουν πριν τα χρησιμοποιήσεις στην επιχείρηση εξαπάτησης σου!

Ανατροπές ημίχρονο-τελικό και ακριβή σκορ είναι τα πιο συχνά μας “προϊόντα” αλλά όλο και κάθε τόσο εναλλάσσουμε αυτό που προσφέρουμε.
Κάποιες φορές ανακοινώνουμε ότι θα έχουμε στημένο παιχνίδι σε μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι – ναι καλά καταλάβατε μας το “σφύριξε” υποτίθεται ο κάθε Μέσι ή Ρονάλντο - και δίνουμε σε διαφορετικά θύματα εξαπάτησης μας ένα από τα τρία σημεία 1, Χ, 2 του αγώνα. Δεν χρειάζεται να το πω ξανά. Banned σε όσους δεν βγήκαν τα σημεία, στήριξη της όποιας καμπάνιας προώθησης του προφίλ μας και των επιτυχιών του στους “στημένους” αγώνες πάνω στις συνομιλίες μας με τα θύματα μας που τους βγήκε το σημείο που τους δώσαμε.
Άλλες φορές αντί για τα σημεία ενός ντέρμπι δίνουμε κάθε τόσο διαφορετικά σημεία σε διαφορετικούς πελάτες από αγώνες κάποιου πρωταθλήματος όπου η αγωνιστική παίζεται ταυτόχρονα και αφού πρώτα έχουμε ανακοινώσει ότι έχουμε κάποιο στημένο αγώνα από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα!

Ναι, με κυνικότητα περιγράφω όλα αυτά που έκανα αλλά είναι η "αλήθεια" μου. Ίσως αυτό με βοηθήσει να αλλάξω και να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος ίσως και όχι. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα! Για αυτό εκτός από το ανάθεμα σας… και μια θετική σας σκέψη για κάποιον που κάποια στιγμή ίσως βρει μέσα του την δύναμη να προσπαθήσει να αλλάξει και να μην είναι άλλο πια ένα παράσιτο αυτής της κοινωνίας!

Επειδή ξέρω ότι ένα πράγμα δεν θα θεραπευτεί ποτέ, η βλακεία, ακόμη και μετά από όλα αυτά που σας είπα, το λέω για να ακουστεί μια και καλή σε όλους… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK! Βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει. Αν είχα “στημένα” στα χέρια μου θα ασχολούμουν με εσάς και θα έχανα τις ώρες μου στο chat και στα emails για τα κάθε τόσο 50-100 ευρώ από κάποιον από εσάς; Θα διακινδύνευα αυτό να μαθευτεί και να κινήσω υποψίες στις αρχές για μένα; Να κάνω να ενεργοποιηθεί το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της UEFA και της FIFA;Θα διακινδύνευα να βρεθώ σε κανένα “χαντάκι” από την μαφία και τον υπόκοσμο αφού θα έμπαινα ανάμεσα στα πόδια τους; Μην υποτιμάτε πρώτα εσείς οι ίδιοι την νοημοσύνη σας!

Η λύση είναι μόνο μία! Να προσπαθήσετε εσείς οι ίδιοι να γίνετε καλοί παίχτες του στοιχήματος αφού πρώτα κάνετε κτήμα σας δύο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας παίχτης του στοιχήματος… εξοικείωση με τους νόμους των πιθανοτήτων και πιστή και σωστή εφαρμογή του bankroll management. Kαι αv δεν έχετε το χρόνο να κάνετε κτήμα σας κάτι τέτοιο και να εξειδικευτείτε σε κάποια πρωταθλήματα εσείς οι ίδιοι τότε να ψάξετε και να βρείτε κάποιους καλούς tipsters που θα το κάνουν αυτοί για εσάς!
…}

Γιατί κάποιοι μέσα σε μια κοινωνία "επιλέγουν" το ρόλο του απατεώνα και κάποιοι το ρόλο του θύματος; Γιατί άλλοι αυτόν του χειραγωγού και άλλοι εκείνου που θα χειραγωγηθεί και θα εξαπατηθεί; Σε ρόλους μάλιστα που κάλλιστα μπορεί να είναι και ανταλλάξιμοι σε διαφορετικές περιόδους της ζωής κάποιου; Σίγουρα έχει να κάνει και με όλα αυτά που από πολύ μικρό κάποιον, μέσα στην κάθε οικογένεια που έχει μεγαλώσει, έπλασαν και αποκρυστάλλωσαν τα όποια ψυχικά χαρακτηριστικά του. Άλλωστε όλα αυτά που βιώνουμε η αντανάκλαση του ψυχικού μας κόσμου λίγο έως πολύ δεν είναι; Η κατανόηση του οποίου ίσως μια μέρα μας κάνει να σταματήσουμε επιτέλους τα όποια ανέξοδα και ανούσια αναθέματα μας προς μία είδη δεινοπαθούσα και αγκομαχούσα κοινωνία και κάνει όλο και περισσότερους από εμάς να αναλάβουμε έναν πιο ενεργό ρόλο για την όποια προς το καλύτερο αλλαγή της κοινωνίας μας.

Αν μετά την όποια ανάγνωση του παραπάνω κειμένου υπάρξει έστω και ένα λιγότερο θύμα εξαπάτησης όλων αυτών των αετονύχηδων, έστω και ένας λιγότερος ασυνείδητος που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί παίχτες του στοιχήματος, ο συντάκτης αυτού του άρθρου θα είναι ήδη πολύ ευχαριστημένος.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: [email protected]

Τα λέμε ξανά σύντομα από αυτήν εδώ την στήλη…

 
Essential SSL